Статті

Постійне посилання зібрання

Переглянути

Нові надходження

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Документ
    Методичні засади навчання історії середніх віків на межі ХІХ–ХХ ст.
    (2019) Моцак Світлана Іванівна; Motsak Svitlana Ivanivna; Авхутська Світлана Олександрівна; Avkhutska Svitlana Oleksandrivna
    У статті проаналізовано методичні засади навчання історії Середніх віків в середній школі, розкрито освітній потенціал підручників, показано особливості змісту, шляхи його запровадження у практику навчання зазначеного періоду.
  • Документ
    Еволюція концептуальних моделей сучасного музею
    (ДВНЗ "УАБС НБУ", 2013) Снагощенко Валентина Володимирівна; Snahoshchenko Valentyna Volodymyrivna
    У статті в ретроспективному аспекті розглядається становлення та розвиток концептуальних моделей сучасного музею. Традиція збирання предметів культури й природи виникла в старогрецькій культурі в храмах і мусейонах. В епоху Відродження робляться перші спроби реалізації загальної концепції музею як соціального інституту та її презентації у вигляді постійної експозиції, спостерігаються перші прецеденти використання музейних зібрань у дослідницькій практиці та навчальному процесі. Впродовж трьох століть неодноразово змінювались концептуальні моделі музею. У статті розкриваються причини та сутність цих змін, виокремлюються основні тенденції розвитку сучасного музею.